Enduro

Enduro Vintage TT Cerdanya. 17-18 juny 2023


Enduro FIM Vintage
Veteran Trophy
a La Cerdanya.
Sabor d'altres temps

 

-Arriba l'Enduro Vintage a la Cerdanya, entre el 17 i el 21 d'octubre
-Més de 250 pilots inscrits representant onze nacionalitats

 

AM PRESS/Fotos FCM

L'Enduro FIM Vintage Veteran Trophy celebrarà la tercera edició a La Cerdanya, la base d'operacions i centre neuràlgic de la qual s'ubicarà a Puigcerdà (Girona).
Una prova que s'està guanyant el seu espai i protagonisme, en què la competició amb el sabor d'altres temps i la possibilitat de veure en acció motocicletes clàssiques arriba al cor dels aficionats.

La col·laboració del Consell Comarcal de la Cerdanya o els Ajuntaments de Puigcerdà, Bolvir, Queixans, Ger, Guils i Fontanals de Cerdanya ha estat fonamental per organitzar aquesta edició del FIM Vintage Veteran Trophy.

Una competició d'enduro, abans tot terreny, per equips nacionals que tindrà tres dies de durada, a més de la cerimònia d'obertura.

Inicialment, el 2016, la primera edició del FIM Vintage Veteran Trophy es va organitzar integrada als ISDE, per posteriorment passar a ser una competició independent.
Serà aquesta la tercera edició del FIM Vintage Veteran Trophy, després de les disputades a l'Illa d'Elba (Itàlia) i Portugal (Santiago Do Caçem). A l'última edició, Itàlia es va endur el Trofeu i l'equip espanyol no va tenir sort en patir diverses avaries. No cal dir que l'equip de Trofeu del nostre país, amb Xavi Arenas (Montesa), Miguel Ángel Boet (Yamaha) i David Gómez (Yamaha) de pilots, intentarà tornar a estar entre els millors a La Cerdanya.

Una edició a imatge i semblança dels Sis Dies Internacionals d'Enduro (ISDE), però que es disputa amb motos clàssiques i la dinàmica de les proves d'endur del passat.
En aquesta ocasió, el Moto Club Cerdanya ha preparat la seva prova en un marc fantàstic del Pirineu, al cor de la Cerdanya, i ha recuperat l'esperit i algunes localitzacions dels ISDE que es van disputar en aquest mateix escenari el 1985.

Alguns dels pilots llegenda que van prendre part en aquella carrera, com Giorgio Grasso o Julio Peregrinelli, a més de pilots espanyols com Jordi Riera, Baldiri Olivé o Santiago López, entre d'altres, tornaran a competir a la Cerdanya.

Recorregut

El recorregut que ha preparat l'organització és complet i variat i no hi faltaran, a més a més del ral·li, tram d'acceleració ni cronometrades.
Després de la cerimònia de presentació dels equips participants, prevista per al dia 17 d'octubre, el primer dia de competició reviurem les proves d'acceleració desaparegudes i un ral·li d'uns 20 km de recorregut.

L'endemà (19 octubre), el ral·li serà de 60 km i tindrà lloc a Bolvir, amb un tram i dos cronos. El dia 20, el ral·li serà de 50 km pels voltants de Queixans, amb tram i dues passes per la crono.

L'última jornada, com és habitual, tindrà un aire festiu no exempt d'espectacle, amb la prova final de motocròs, que es desenvoluparà a prop del pàdoc.

Cada dia passareu per una part del recorregut de l'edició de l'any 1985.

Categories

L'esperit de l'Enduro Vintage Trophy es reflecteix entre els noms il·lustres que conformen la inscripció, amb més de 250 pilots repartits a les diferents categories, que representaran onze nacionalitats diferents. Espanya (64) és el país amb més pilots inscrits, seguida per França (64), Itàlia (61), Alemanya (33), Polònia (6), Gran Bretanya (5), Portugal (4), Bèlgica, EUA ., Àustria, Suïssa (3) i Hongria (3).

Igual que en els ISDE contemporanis, les categories convocades per equips nacionals es divideixen en TROFEU (FIM Vintage Veteran Thropy Team), GOT (FIM Vintage Silver Team), CLUB (FIM Club Team), FEMENINA (FIM Vintage Women's Club Team) i categoria INDIVIDUAL.

A la categoria TROFEU, els pilots seleccionats per les respectives federacions nacionals compondran un equip de tres membres, amb una edat mínima de 50 anys. En el cas de la categoria del VASO, les federacions nacionals poden presentar més d'un equip i els seus membres han de tenir almenys 40 anys.

Les motocicletes de l'època també seran grans protagonistes, i és aquesta una ocasió única per veure en directe i gaudir en el seu ambient autèntiques motos de col·lecció tacades de pols i fang.

Motocicletes

Un total de 48 marques de diferents motocicletes fabricades entre el 1975 i el 1991 estan autoritzades a prendre la sortida.

CATEGORIA A:
Any 1975. A0 fins a 75 c.c. A: fins a 125 c.c. A2: fins a 175 c.c. A3 superiors a 175 c.c. (amb fre de tambor i 2 amortidors).

CATEGORIA B:
Fins al 1979. B0 fins a 75 c.c. B1 fins a 125 c.c. B2 fins a 175 c.c. B3 fins a 250. B4 Sup. 250 c.c. (amb fre de tambor i dos amortidors).

CATEGORIA C:
Any 1983. 80 c.c. C1: fins a 125 c.c. C2 fins a 250 c.c. C3: superiors 250 c.c. No es permeten suspensions Monocles, Prolink, Unitrack.

CATEGORIA X-1
1986, fins a 125. Oberta. X2 Superior 125. Oberta.

DADES D'INTERÈS

DATES: Del 17 al 21 d'octubre 2023

PROGRAMA:
Dia 17 oct.: Presentació participants i equips.
Dia 18 oct.: Acceleració, Ral·li 20 km.
Dia 19 oct.: Ral·li 60 km (Bolvir), tram, crono (2).
Dia 20 oct.: Ral·li 50 km (Queixans), tram i crono (2) Dia 21 oct.: Prova final MX a Sant Marc.

ORGANITZACIÓ: Moto Club Cerdanya www.motoclubcerdanya.com i Federació Catalana de Motociclisme

RESUM REGLAMENT ENDURO VINTAGE TT CERDANYA 17-18 Juny 2023

ORGANITZACIÓ : MOTO CLUB CERDANYA , Avd. Pirineus 91 - 17520 Puigcerdà (Gi)  Tlf 661822050
E mail: motoclubcerdanya@gmail.com web : www.motoclubcerdanya.com

 • PÀDOC I PARC TANCAT : Carrer Ginebró 3 17538 Fontanals de Cerdanya - 42,3979761,1.1918203
 • PUNTUABLE : Europe Vintage Enduro FIM / Copa Clásicas Todo Terreno RFME / Copa Clàssic TT FCM
 • INSCRIPCIONS : EUROPA VINTAGE FIM - web : www. motoclubcerdanya.com. Preu 2 dies : 206 €
 • INSCRIPCIONS : COPA Todo Terreno RFME - web: www.rfme.com. Preu 2 dies : 176 €
 • INSCRIPCIONS : COPA CLÀSSIC TT FCM - web: www.fcm.cat. Preu 2 dies : 160 €

El pilot que participi i puntuï a les 3 proves , solament té que inscriure’s i pagar el import del Europe Vintage FIM , i els pagaments es faran a través de targeta de crèdit . Totes les inscripcions son per 2 dies. En cas de només correr un, es pagarà per dos i la moto es te que verificar el dia abans de la cursa i deixar-la Al Parc Tancat la nit anterior .

Tots els pilots que vulguin puntuar a la Copa Catalana inscrits a la Copa TT RFME ó Vintage FIM , han de comunicar-ho per email a la fcm (sesportiu@fcm.cat) ó al delegat fcm (jetmajic@hotmail.com)

TANCAMENT INSCRIPCIONS

 • FIM - 11 de Juny 2023 a les 23:59 h
 • RFME - 13 de Juny 2023 a les 23:59 h
 • FCM - 13deJuny2023ales23:59h

Els pilots inscrits desprès d’aquestes dates tindran un recàrrec de 75 € per dia.

INSCRIPCIONS EUROPE VINTAGE FIM – Per omplir a la web de moto club Cerdanya (Obligatori Llicencia FIM Europe)
NOM i GOGNOMS - DNI o equivalent del país d’Origen - e mail - Telf Contacte i Tlf en cas d’accident - CATEGORIA on participar - MARCA , MODEL , ANY i MATRICULA de la moto. Nº de LLICENCIA ( FIM Europe Promotional Continental Licence ) per Vintage FIM - TALLA SAMARRETA PILOT

VERIFICACIONS ADMINISTRATIVES TÉCNIQUES FÍ ENTRADA PARC TANCAT
EUROPE VINTAGE FIM -DIVENDRES 16,30 a 20 h 17 a 20,30 h 20,30 h
COPA T.T. RFME - DIVENDRES 16,30 a 20 h 17 a 20,30 h 20,30 h
COPA TT FCM - DIVENDRES 16,30 a 20 h 17 a 20,30 h 20,30 h

VERIFICACIONS TÉCNIQUES :
Cada Campionat es regirà segons el seu propi reglament particular i categories.
OBLIGATORI : 2 ALFOMBRES ( 1 Pàdoc assistència + 1 Parc Tancat) – CAVALLET FIX a la moto - LLUMS funcionin-Placa Matricula - PROTECCIONS Generals tant de la moto com del Pilot, segons reglaments.

ESPECIFICACIONS PROVA :

 • ORDRE de SORTIDA : 1. EUROPA VINTAGE FIM 2. COPA TT RFME 3. COPA TT FCM
 • RECORREGUT : 50 KM amb especials incloses - 2 VOLTES
 • REFUELING : AL CH1 (Obligatori qui vulgui aquest servei , proporcionar garrafa homologada amb etiqueta del No de DORSAL a la organització abans de la cursa , el repostatge el farà el propi pilot a la zona designada per l’organització).
 • ACCELERACIÓ : Només PUNTUA la passada de la 2a VOLTA ( La 1a volta no es cronometra l’acceleració).
 • TRAM CRONOMETRAT : PUNTUEN les dos passades ( Temps mig aproximat +- 6 minuts)
 • CRONOMETRADA : PUNTUEN les dos passades ( Temps mig aproximat +- 6 minuts)

Els pilots que no acabin la primera jornada i vulguin reparar tindran temps màxim de verificar i entrar a Parc Tancat
de 17 h a 20 h de dissabte. A tots els Inscrits se lis donarà Dorsals numerats per la moto i Transponedor (La pèrdua serà un càrrec de 250 €)

L’Entrega de PREMIS es realitzarà aproximadament a les 16 Hores , sent el còmput dels 2 dies .

Tots els pilots participaran en persona al sorteig al finalitzar les entregues de premis del podis de diumenge , aquests obsequis seran gracies a la desinteressada col·laboració de tots aquest sponsors :

- MIQUEL A. BOET CENTRIBOET (Sponsor principal)
- SANTI ROIG (neumàtics WIC – 12 BORILLI pel Cto. Català)
- JORDI ARTÉS ( 20 Neumàtics MITAS entre els 3 Campionats)
- MIQUEL FONT ( CALET - 3 fuets als 1ers- 2 fuets als 2os i 1 fuet als 3ers de tots els podis)
- RICARD MARTINEZ (CAVES RIMARTS) Ampolla de Cava als 3 primers de casa podi i campionat.
- XAVI ARENAS ( CLICE Materials esportius moto amb sorteig entre tots els pilots dels 3 campionats .