Enduro, Notícies

ITÀLIA GUANYA EL TROFEU

En aquesta última jornada el sol ha brillat a la Cerdanya.

Amb un ral·li de només 12 quilòmetres, la jornada festiva ha estat completa amb força afluència de públic, a la sempre espectacular prova de motocròs.
El darrer control horari s’ha situat a l’entrada d’aquesta darrera especial.

Amb una longitud d’uns 3’5 km. de llarg, aquesta darrera especial s’ha marcat en un prat amb bona visibilitat per al públic.
En grups per categories d’entre 15 a 18 motos, les mànigues han estat a 5 voltes.

 

Itàlia guanya el Trofeu

L’equip italià va deixar ahir molt ben encarada la victòria al Trofeu, en arribar a l’última jornada amb un considerable avantatge sobre l’equip de França.
A l’especial de dissabte, la clàssica prova de motocròs, els italians han augmentat la seva diferència i per tant, després de la victòria el passat any a Portugal, la “Maglia Azzura” torna al capdamunt del podi a la més prestigiosa prova d’Enduro Vintage.

L’equip italià, amb Enrico Tortoli (KTM A3), Giorgio Grasso (Kramer B3) i Tullio Peregrinelli (Puch Frigerio C3), van arribar a l’última especial amb més d’un minut d’avantatge respecte a l’equip francès compost per Didier Tirad ( Penton A2), François Borsoto (Puch B0) i Francis Mace (Fantic C0).

“Al principi patim una mica, però després millorem. Tenim pilots de nivell, però aquest any hi havia diversos països amb equips competitius. Crec que ha estat l’edició amb més nivell de les disputades fins ara”, va declarar Francesco Mazzoleni, mànager de l’equip italià.

L’equip de França va acabar en segona posició després dels italians.

Els francesos han estat competitius, però una de les claus de la victòria va venir ahir a la jornada, quan pilots italians van entrar per davant dels de l’equip de Trofeu francès i els van penalitzar.

“Marxem satisfets, declara el Team Manager de l’equip de França. El primer dia vam acabar molt a prop d’Itàlia i el segon, tot i una avaria en una especial, ens vam poder mantenir. Acabar darrere un súper equip com el d’Itàlia és un bon resultat. Estem contents de l’elecció de les motos i els pilots i de demostrar que, amb motos de petita cilindrada, també es pot aconseguir un bon resultat”.

Alemanya ha completat el podi.

Recordem que Espanya va quedar fora de la lluita pel podi, després de l’avaria en el canvi de la moto de Xavier Arenas. “Estic desolat, va dir Arenas. La moto ha funcionat perfectament tota la temporada i ha fallat al pitjor moment. Em sap molt de greu per tot l’equip”.

A l’equip USA, va acabar en quarta posició, davant de Portugal, fora de la lluita pel Trofeu després de la penalització del segon dia,
A la classificació individual l’italià Andrea Bellotti (X2) ha estat el dominador absolut. El millor entre els nostres pilots, ha estat Carlos Marset (Open,10º).

El Vas

A la categoria del Vas Alemanya es va emportar la victòria per davant d’Itàlia (Pantera 2) i França (France Enduro V).
Entre els equips participants al Club, l’equip espanyol del MC Ronçana, ha finalitzat en una bona cinquena posició final.
La propera edició del FIM Enduro Vintage Trophy està programada per al proper any a Camerino (Itàlia), província de Macerata.

 

RESULTATS FINALS

EVT2023_4_Club
EVT2023_4_Individual
EVT2023_4_Open
EVT2023_4_Thophy
EVT2023_4_Vase
EVT2023_4_Women

EVT2023_4_final