Enduro, Notícies

Xavier Castey President del Moto Club La Cerdanya “El màxim a què podem aspirar”

Xavier Castey és l'ànima del Moto Club La Cerdanya

Enduro FIM Vintage Veteran Trophy a La Cerdanya

Xavier Castey és l’ànima del Moto Club La Cerdanya, organitzador de l’Enduro FIM Vintage que es disputarà entre el 18 i el 21 d’octubre.

Del seu pare va heretar la passió per l’off-road, no en va el taller de reparacions Motos Miquel va ser i continua sent tota una referència, des d’on es va treballar molt i bé en favor de la nostra especialitat.

Va destacar com a pilot d’enduro i ha participat amb èxit en dues edicions del FIM Vintage Veteran Trophy.

Què espera al públic i als pilots que assisteixin a l’Enduro FIM Vintage?

Una prova d’enduro molt bonica en un marc incomparable. Un paddock espectacular com pocs, molt ben equipat, tancat, vigilant, amb serveis, bar, restaurant, un gran escenari, punts de llum per a les caravanes.

Parlem de la cursa.

El dimarts dia 17 al matí tenim verificacions tècniques i administratives i a la tarda, a partir de les 19 hores, la presentació dels equips i pilots dels diferents països participants.

El dimecres 18, primera presa de contacte.

A les 9 del matí començarem amb un ral·li d’una hora més o menys i la prova d’acceleració. Cap a la una del migdia s’acabarà aquesta primera jornada de presa de contacte. Passarem pel terme municipal de Puigcerdà i Fontanals.

Dijous 19?
En direcció a Guils, Ger i Fontanals, tindrem un ral·li amb dues voltes al recorregut amb tram i test. El ral·li es desenvoluparà en un terreny una mica pedregós, poques pistes, senders. No és un recorregut impossible, però sí cansat, caldrà treballar…

Divendres, de nou una jornada intensa…

Sí. Segon dia de cursa llarga. Anirem al municipi de Fontanals amb més senders, alguna bassa, pedres…!, molt bonic!

Les crono?

Tantes les del dia 19 com les del dia 20 estan ubicades en el mateix terreny, però són diferents. Tenen uns 3,5 quilòmetres de longitud i es faran entre quatre minuts i mig i cinc minuts. La del dijous és més revirada que la del divendres, que té rectes més llargues.
Dissabte, final de festa.

Un ral·li de només 15 quilòmetres i la prova de motocross al costat del paddock. A la tarda farem l’entrega de premis.
Què representa per a un Moto Club com el de La Cerdanya organitzar un esdeveniment d’aquesta importància?
Per a nosaltres muntar una cursa d’aquesta magnitud és el màxim a què podem aspirar. Creiem que serà un èxit que no seria possible sense l’ajuda de les institucions com el Consell Comarcal o els ajuntaments de Fontanals, Puigcerdà, Ger, Bolvir i Queixans. I, és clar, la col·laboració de voluntaris i patrocinadors.

Una il·lusió?
Que tot surti rodó i que la gent es recordi de La Cerdanya tota la vida com després de l’edició dels ISDE de l’any 1985 que es van celebrar aquí.