Enduro, Notícies

Enduro FIM Vintage Veteran Trophy a La Cerdanya. L’equip espanyol, en forma

L’equip de la RFME que competirà al TROFEU (FIM Vintage Veteran Thropy Team), en què militen Xavi Arenas (Montesa), Miquel Àngel Boet (Yamaha) i David Gómez (Yamaha), sembla estar en bona forma.

El cap de setmana passat es van proclamar campions d’Europa Vintage a les seves respectives categories, Miquel Ángel Boet ( Classic + 250) i Xavi Arenas (Expert 75). David Gomez va ser subcampió (Classic 250), a un sol punt del guanyador.

Lògicament aquests esperançadors resultats són una bona notícia a dues setmanes vista de la competició per equips que se celebrarà a la Cerdanya.
Una inoportuna avaria a la motocicleta d’Arenas l’any passat a Portugal va deixar fora l’equip nacional. En aquesta ocasió i coneixent el terreny on es disputarà el FIM Vintage Veteran Trophy, l’equip nacional aspira a tot i el gran nivell d’equips com els d’Itàlia, França o Alemanya sense oblidar-nos dels americans.

Els protagonistes

Miquel Àngel Boet (Barcelona, 1967).
Empresari a les altures i amb dos metres d’estatura, Miquel Ángel és un pilot fi i metòdic. Al palmarès hi figuren cinc campionats de Catalunya d’Enduro, a més d’haver estat habitualment entre els tres primers del Nacional. Medalla d’or als ISDE de Granada (2000), és un expert en la categoria Vintage on va acabar subcampió d’Europa el 2021, abans de guanyar el campionat a la present edició.
Entre altres històries, va acabar segon al Dakar Classic (2021) a la categoria de camions.

David Gómez (Barcelona, 1971)
El més jove-veterà de l’equip és un constructor amb una potència explosiva en competició. Abans de guanyar el nacional d’Enduro Clásico el 2022, va ser campió d’Espanya Senior C el 2010 i 2012, sent subcampió en aquesta mateixa categoria el 2009 i 2011. Al campionat de Catalunya (senior C), es va emportar el títol als anys 2010, 2014,2017, 2018.
A la categoria Vintage va guanyar el campionat del 2022 i aquest any no va aconseguir l’Europeu entre les Classic 250, per un sol punt.

Xavi Arenas (Barcelona, 1964)
És “l’ànima mater” de Comercial Impala, un dels concessionaris històrics de Montesa-Honda, on s’han escrit boniques històries de passió i competició. Un pilot multidisciplinari amb un palmarès brillant en diferents categories. Va destacar com a pilot de velocitat sent subcampió d’Espanya de Superbike i set vegades campió d’Espanya de Resistència entre altres èxits. Com a pilot automobilístic va guanyar el nacional de Porche GT al costat de L.C. Maurel i té experiència al Dakar.
En la seva faceta “off road” és un habitual al motocròs de clàssiques ia Enduro ha estat Campió d’Europa d’Enduro Vintage el 2019 i la recent edició del 2023.